Rezervirajte   

VINA BOŠKINAC

Vina iz tradicije i strasti

U vinariji je nastavljena obiteljska tradicija proizvodnje vina. Vina možete kupiti u web shopu Boškinac.
Trenutno iz naše ponude predstavljamo slijedeća vina:Boškinac cuvée 2016.

Boškinac Grande Cuvee

 Boškinac 2020 bijelo je vino voćnih aroma. Sastoji se od tri sorte: gegić, chardonnay i sauvignon. 

Preporuka uz jelo

Boškinac bijelo preporučujemo uz škampi na buzaru ili žar, rižoto od škampi, rižoto od plodova mora i bijla riba na žaru ili lešo.
OCU

OCU

„Ovo vino posvećeno je mojemu ocu, i svim precima Boškinac „ rekao je Boris Šuljić Boškinac .
Vrlo elegantno i bogato, ekstraktno vino sačinjeno od više sorti : Chardonnay, Sauvignon blanc, Debit i Gegić. Blago macerirano, odličnog balansa, dugotrajnog retrookusa.

Preporuka uz jelo

Ovo vino preporučujemo uz sva bijela mesa i ribu.
Boškinčić

Boškinčić

Boškinčić 2017 je mlađi, elegatniji brat našeg Boškinca. Sastoji se od merlota i cabernet sauvignona. Vino je odležalo 4 mjeseca u bačvama.


Preporuka uz jelo

Naš se Boškinčić  jako dobro snalazi uz tanjure telećih odrezaka i pečenja,  i jela od janjetine. Također izvrsno prati tunu i lignje na žaru.
Boškinac cuvée 2016.

Boškinac cuvée

 Ponos našeg podruma proizvedeno je od internacionalnih sorti Caberner Sauvignon i Merlot, kojima naš teroire izuzetno pogoduje i snažno ih određuje. Suho, punog tijela, odlične strukture, kompleksnog bouquet-a.. Meke tanične strukture, prepoznatljive arome crvenog ribizla i mineralnih nota. Vrlo dugog i ugodnog završetka.Jedno od najboljih crvenih vina u Hrvatskoj


Preporuka uz jelo

Odlično pristaje uz zrelu pašku janjetinu sve vrste steakova i odležani paški sir.
Boškinac Luzar Rosé

Luzar Rosé

Aktualni Rosé iz 2020g. dolazi iz jedne teške vinogradarske godine. Ipak sretni smo i zadovoljni što smo nizom dobrih odluka u vinogradu i podrumu na kraju i dobili ovaj rosé. To je jedan prilično ozbiljan rosé, nije iz one kategorije ljepuškastih rosea koji osvajaju svojom mirišljavošću i šarmom, već jedan onako rekli bi južnjački Provence rosé. Rađen je isključivo od sorte Merlot i nije nastao kao nus proizvod već kao izričita namjera . Ovo nije jednogodišnji rose, koji gubi svoju svježinu nakon prve godine, već u njemu ima potencijala za pijenje do treće godine.

Preporuka uz jelo

Preporučamo ga svakako uz teleće ili janjeće brizle, janjeći carpaccio, rakovice i jastoge, nježne buzare i svakako u vrućim ljetnim noćima uz dobro društvo na terasi ispod smokve i puno finih tapasa.

Obratite nam se s povjerenjem

Na sve Vaše upite rado ćemo Vam odgovoriti.

pošaljite upit