Rezervirajte   

VINA BOŠKINAC

Vina iz tradicije i strasti

U vinariji je nastavljena obiteljska tradicija proizvodnje vina. Vina možete kupiti u web shopu Boškinac.
Trenutno iz naše ponude predstavljamo slijedeća vina:Gegić - bijelo suho vino

Gegić

Autohtona sorta otoka Paga. Poseban miris ovog vina podsjeća na žuto cvijeće, izrazite mineralnosti te ugodne gorčine u retrookusu. Suho, svježe i lakog tijela.


Preporuka uz jelo

Najradije ga preporučujemo u prvom aperitivnom dijelu menua u kojem serviramo lakša jela, poput sirove ribe. Ipak Gegić, po našem mišljenju, najviše "ljubi" klasičnu bijelu ribu sa gradela.

Boškinac bijelo

 Boškinac 2014 bijelo je vino voćnih aroma. Sastoji se od tri sorte: gegić, chardonnay i sauvignon. 

Preporuka uz jelo

Boškinac bijelo preporučujemo uz škampi na buzaru ili žar, rižoto od škampi, rižoto od plodova mora i bijla riba na žaru ili lešo.
OCU

OCU

„Ovo vino posvećeno je mojemu ocu, i svim precima Boškinac „ rekao je Boris Šuljić Boškinac .
Vrlo elegantno i bogato, ekstraktno vino sačinjeno od više sorti : Chardonnay, Sauvignon blanc, Debit i Gegić. Blago macerirano, odličnog balansa, dugotrajnog retrookusa.

Preporuka uz jelo

Ovo vino preporučujemo uz sva bijela mesa i ribu.
Boškinčić

Boškinčić

Boškinčić 2014 je mlađi, elegatniji brat našeg Boškinca. Sastoji se od merlota i cabernet sauvignona. Vino je odležalo 4 mjeseca u bačvama.


Preporuka uz jelo

Naš se Boškinčić  jako dobro snalazi uz tanjure telećih odrezaka i pečenja,  i jela od janjetine. Također izvrsno prati tunu i lignje na žaru.
Boškinac cuvée 2010.

Boškinac cuvée

 Ponos našeg podruma proizvedeno je od internacionalnih sorti Caberner Sauvignon i Merlot, kojima naš teroire izuzetno pogoduje i snažno ih određuje. Suho, punog tijela, odlične strukture, kompleksnog bouquet-a.. Meke tanične strukture, prepoznatljive arome crvenog ribizla i mineralnih nota. Vrlo dugog i ugodnog završetka.Jedno od najboljih crvenih vina u Hrvatskoj


Preporuka uz jelo

Odlično pristaje uz zrelu pašku janjetinu sve vrste steakova i odležani paški sir.
Boškinac Rosé

Rosé

Aktualni Rosé iz 2014g. dolazi iz jedne teške vinogradarske godine. Ipak sretni smo i zadovoljni što smo nizom dobrih odluka u vinogradu i podrumu na kraju i dobili ovaj rosé. To je jedan prilično ozbiljan rosé, nije iz one kategorije ljepuškastih rosea koji osvajaju svojom mirišljavošću i šarmom, već jedan onako rekli bi južnjački Provence rosé. Rađen je isključivo od sorte Merlot i nije nastao kao nus proizvod već kao izričita namjera . Ovo nije jednogodišnji rose, koji gubi svoju svježinu nakon prve godine, već u njemu ima potencijala za pijenje do treće godine.

Preporuka uz jelo

Preporučamo ga svakako uz teleće ili janjeće brizle, janjeći carpaccio, rakovice i jastoge, nježne buzare i svakako u vrućim ljetnim noćima uz dobro društvo na terasi ispod smokve i puno finih tapasa.

Desertno vino Prošek

Desertno vino Prošek

 Poluslatko vino . Napravljeno od sorte Merlot. Mirisno, kompleksno, bogato i složeno (kandirano voće i med). Na okus elegantno, snažno i dugotrajno.


Preporuka uz jelo

Preporučujemo ga uz snažnije i okusom bogatije deserte, naročito od čokolade, i one koji sadrže orahe i bademe, isto tako sekundarno dobro prati nijansirano prisustvo okusa kadulje i ružmarina.

Obratite nam se s povjerenjem

Na sve Vaše upite rado ćemo Vam odgovoriti.

pošaljite upit