Rezervirajte   

LOKACIJA HOTELA I OKOLICE

Boutique hotel Boškinac smješten je između Novalje i Stare Novalje na otoku Pagu, na uzvisini usred guste borove šume, na rubu vinograda i maslinika. Budući da se nalazi na vrhu novaljskoga polja, uz ulaz u Zaglavu – tradicionalni kraški teren za ispašu ovaca, iz hotela, s terasa i vrtova ovoga lijepog kamenoga zdanja pruža se pogled na mirniju, opušteniju stranu Paga – tihu mirisnu dolinu. Do hotela se s kopna može doći automobilom ili autobusom iz smjera Zadra preko Paškoga mosta ili trajektom Prizna – Žigljen, odakle vodi suvremena prometnica do Novalje. Zaobilaznicom treba produžiti prema Staroj Novalji, a kada se nađete na toj cesti, naići ćete na skretanje označeno velikim natpisom Boškinac, ukrašeno bijelim bačvama. Tu treba skrenuti nadesno i nastaviti prema uzvisini do hotela. Morskim putem može se doći katamaranom ili vlastitim plovilom u Novalju. Najbliža zračna luka Zadar udaljena je otprilike 100 kilometara. Krećete li iz zračne luke Zagreb koja je udaljena gotovo 250 kilometara, nastavit ćete autoputom A1, sići na izlazu Žuta Lokva, pa nastaviti cestom E 65 prema Pagu i trajektu Prizna – Žigljen. Trajektno pristanište Žigljen, odakle polaze linije do kopna, udaljeno je osam kilometara, a otok Pag s kopnom je povezan mostom koji je udaljen otprilike 45 kilometara.

KAKO DO NAS

Ovdje se možete informirati kako možete naći naš hotel ako dolazite automobilom, autobusom, avionom ili trajektom.

AUTOMOBILOM


Do hotela se s kopna može doći automobilom ili autobusom iz smjera Zadra preko Paškoga mosta ili iz smjera Zagreba i Rijeke trajektom Prizna – Žigljen, odakle vodi suvremena prometnica do Novalje. Zaobilaznicom, dakle ne ulazi se u Novalju, treba produžiti prema Staroj Novalji. Malo prije ulaska u Staru Novalju, naići ćete na desnoj strani, na skretanje označeno velikim natpisom Boškinac, i tri bačve sa cvijećem. Tu treba skrenuti nadesno prema polju i nastaviti  do hotela (trajekt Prizna – Žigljen).

AUTOBUSOM

Do hotela se s kopna može doći automobilom ili autobusom iz smjera Zadra preko Paškoga mosta ili iz smjera Zagreba i Rijeke trajektom Prizna – Žigljen, odakle vodi suvremena prometnica do Novalje. Zaobilaznicom, dakle ne treba ulaziti u grad, treba produžiti prema Staroj Novalji. Malo prije ulaska u Staru Novalju, naići ćete na skretanje označeno velikim natpisom Boškinac, i tri bačve ukrašene cvijećem. Tu treba skrenuti nadesno i nastaviti prema uzvisini do hotela. Od autobusne stanice do hotela možete doći taxijem. Slobodno nas kontaktirajte za rezervaciju taxija ( + 385 53 663 500, info@boskinac.com).


AVIONOM

Najbliža zračna luka Zadar udaljena je otprilike 100 kilometara. Krećete li iz zračne luke Zagreb koja je udaljena gotovo 250 kilometara, nastavit ćete autoputom A1, sići na izlazu Žuta Lokva, pa nastaviti cestom E 65 prema Pagu i trajektu Prizna – Žigljen ili nastaviti put autocestom A1 prema jugu u pravcu Zadar -Split i izaći na izlazu Posedarje neposredno prije Zadra i nastaviti prema otoku Pagu preko Paškog mosta. Osim ove dvije zračne luke u blizini su još i zračna luka Split cca 250 km i  zračna luka Rijeka/Krk cca 120 km. Ukoliko vam je potrebna pomoć oko organiziranja prijevoza od zračnih luka do hotela, slobodno nas kontaktirajte na + 385 53 663 500 ili info@boskinac.com.

KATAMARANOM

Morskim putem može se doći katamaranom ili vlastitim plovilom do Novalje. Od pristaništa do našeg hotel možete doći taxijem. Slobodno nas kontaktirajte za rezervaciju taxija ( + 385 53 663 500 ili info@boskinac.com). Katamaran svakodnevno plovi iz Rijeke za Novalju, raspored pogledajte  (ovdje).

TURISTIČKA KARTA NOVALJE

UPOZNAJTE OTOK PAG

OTOK S TISUĆU LICA


Otok Pag jedan je od najvećih jadranskih otoka i sasvim drukčiji od ostalih. Na prvi je pogled kamenit i surov, samo bijeli kamen usred plavetnila neba i mora. Nalikuje na mjesečevu površinu zbog kamenitih oblika koji zauzimaju čak 86% posto površine otoka, ali zato se na njegovu drugom dijelu kriju maslinici i zelene borove šume, a uz obalu se prostire čak 270 km savršenih šljunčanih plaža uz kristalno čisto more. Jedan je od najsunčanijih naših otoka, ističe se čak 2500 sunčanih sati godišnje, ali kada zapuše bura, tada prodire do kostiju, podiže u zrak morsku prašinu, sol, kapljice vode i raznosi ih po pašnjacima, livadama i kamenu. No bez nje nego bilo ni posebnog okusa paškog sira, janjetine i bilja u kojima je sadržana sva silina bure i miris morske soli. Pag je sastavljen od niti paške čipke, lunjskih maslinika koji su najstariji na svijetu, magazina soli i suhozida slaganih kao da je riječ o najnježnijem filigranskom radu. Srednjovjekovni grad Pag, udaljen 25 kilometara, izgrađen je prema urbanističkom planu renesansnog graditelja Juraja Dalmatinca, s uličicama koje se nižu ispod gotičke katedrale iz 15. stoljeća. Pag je grad brojnih palača i crkava. Među povijesnim znamenitostima izdvajaju se stare gradske zidine, Knežev dvor iz 15. stoljeća, katedrala i benediktinski samostan sv. Margarite u kojem se čuva tradicija pripreme aromatičnog dvopeka baškotina.

PLAŽE

Uz otok Pag prostire se 270 kilometra prekrasnih plaža www.visitnovalja.hr/hr/plaze i skrivenih uvala, od stjenovitih obala do sitnog, najfinijeg pijeska, koje će zadovoljiti najzahtjevnije kupače. Mnoge od njih pripadaju među najljepše na Kvarneru, sjevernoj Dalmaciji, a možda i na cijelome Jadranu. Novalju je proslavila najzabavnija plaža za odrasle Zrće, nazvana hrvatskom Ibizom zbog uzbudljivog noćnog života. Omiljeno je odredište ljubitelja plesa, dobre glazbe I noćnog života, a smještena je na udaljenosti od 4,6 kilometra. Kultni status na Zrću ima klub Kalypso, www.kalypso-zrce.com/ u kojemu se danonoćno čuju zvukovi najpoznatije svjetske glazbe, a zabava ne prestaje. Osim Zrća najpopularnije plaže na području grada Novalje i susjedne općine Kolan su : Straško, Trinćel, Babe, Caska, Ručica, Beriknica, Jadra, Čista, Pješčana plaža, Sv. Duh, te mnogobrojne manje plaže u skrivenim uvalama na području od Novalje prema Lunu i na području Kustića, Zubovića i Metajne.