MALA I LUKSUZNA OAZA NA PRELIJEPOM OTOKU PAGU: BOUTIQUE HOTEL BOŠKINAC

ŠTO SU BOUTIQUE HOTELI?

Boutique hoteli su mali, stilski dotjerani i luksuzni hoteli. Nekad su smješteni u gradskim zonama, a nekad su pomno usklađeni s prirodnom okolinom. Sintagma “luksuzni hotel” je preširoka da bi propisno obuhvatila ovu kategoriju jer, unutar nje, odrednica „boutique hotel“ ovisi o veličini hotela i broju soba. S obzirom na veličinu, boutique hoteli se često označavaju i francuskim izrazom za „malen“ („petite“), a nekad ih se označava sintagmom  “small and luxury”.

Boutique hoteli obično drže do konzistentnosti i jakog tržišnog identiteta. Odlikuje ih individualiziran pristup gostima i šarmantan sveukupni dojam. Kad je u pitanju dizajn interijera, često su vrlo kreativno uređeni s ponekad neobičnim međuigrama starog i novog. Prepoznatljivi su  po progresivnim, modernim i suvremenim interpretacijama relevantnih elemenata tradicije u jasnoj ambiciji iskazivanja vjernosti lokalnim korijenima kad je u pitanju gradnja, ali i traženje inspiracije za varijante jelovnika. Osoblje u tim hotelima je educirano za pronalaske novih i svježih načina razumijevanja bogatstva lokalnih okusa i jako su postojani u tomu. Gosti su obično ljudi koji uživaju u kreativnom dizajnu i poklonici su kulinarskih eksperimenata.

NAJSUVREMENIJI DIZAJN INTERIJERA

Smjelost koju ćete u boutique hotelima često uočiti u dizajnu interijera znači kombiniranje ponekad nespojivih elemenata u nevjerojatno efektne cjeline. Istu ćete smjelost prepoznati dok čitate sastojke s hotelskog menija i kad doznate u kakvim će se interpretacijama oni pojaviti na vašem tanjuru. Cjelokupni je dojam tog ambijenta izrazito intimna atmosfera s gostoljubivom upravom i osobljem koje pridaje osobitu pozornost detaljima i personaliziranoj usluzi prema željama i zahtjevima gosta. Mali broj soba i šarmatna opuštenost u zajedničkim prostorijama kao što su lobby i restoran, grade ozračje doma u kojem se gosti mogu opustiti kao da su u svom privatnom ambijentu. Osim toga, puno se energije ulaže u individualiziran pristup gradnji i nadogradnji identiteta hotela u javnosti. Individualnost znači i to da su boutique hoteli rijetko povezani s hotelskim lancima.

LUKSUZNI HOTEL U ZELENILU

Unutar kategorije boutique hotela, Boškinac je poseban zbog nekoliko razloga. Jedan je od njih svakako lokacija. Velik je broj malih i luksuznih hotela smješten u visoko frekventnim, trendovskim urbanim zonama unutar dinamičnog gradskog života, na istaknutim pozicijama. Za razliku od njih, Boškinac funkcionira kao neka vrsta intimne hedonističke oaze od kamena, skrivene među vinogradima u produktivnom dijalogu s prirodnom okolinom otoka Paga. Tako, između ostaloga, doprinosimo jedinstvenosti, ali i raznolikosti turističke ponude na ovom hrvatskom biseru.

Individualnost, u našem pristupu upravljanju hotelom i održavanju njegovog ugleda, znači da puno ljubavi i strpljenja ulažemo u uslugu koja je skrojena na temelju slušanja želja i zahtjeva naših gostiju. To je važno za unapređivanje naših sezonskih jelovnika, pomlađivanje naših interijera i obogaćivanje vaših boravaka s nama posebnim ponudama kao što su vinske ture i posjete vinariji Boškinac.

SVJETSKI TRENDOVI I NAJKVALITETNIJI LOKALNI SASTOJCI U KUHINJI

Gastronomija je još jedna od važnih značajki po kojima se boutique hoteli izdvajaju u odnosu na ostale. Naš je pristup kulinarskim avanturama temeljen na ljubavi i poštovanju prema svježim, sezonskim i lokalnim namirnicama: od ribe koja je ulovljena neposredno prije pripreme i morskih plodova, preko poznate paške janjetine i sira, do začinskog bilja, šparoga i ostalog svježeg povrća. Kad je u pitanju gastronomija, Boškinac prednjači u inzistiranju na lokalnim i sezonskim sastojcima. Eksperimenti u našoj restoranskoj kuhinji uvijek donose nove, osvježavajuće i uzbudljive dodire okusima i aromama koje naši gosti poznaju od ranije. Bilo da vas zanima rustikalna priprema hrane koja će vam biti poslužena na terasi našeg restorana ili ste više zainteresirani za elegantne i trendy kombinacije okusa i sastojaka, vaš će izbor biti popraćen selekcijom vrhunskih vina, rakija i pjenušavih vina iz vinskog podruma Boškinac.

BOUTIQUE HOTEL BOŠKINAC

Kreativnost i visoki standardi u smjelim kulinarskim eksperimentima idu ruku pod ruku s načinom na koji razumijemo savršen otočki ambijent. Dorečenost i cjelovitost dizajnerskog koncepta u rasporedu i uređenju interijera, autentičnost vanjštine hotela zajedno s kontinuitetom rada na jedinstvenosti gastronomske ponude, među stavkama su na koje smo osobito ponosni. U arhitekturi i dizajnu, za nas je to vrlo produktivan dijalog starog i novog, interijera i eksterijera – uvijek kreativno zaokružen u dojam šarmantnog, personaliziranog i luksuznog koncepta. U gastronomiji, ljubav prema Pagu spajamo s najaktualnijim svjetskim trendovima. Ako birate idealno mjesto za svoj vikend odmor, izaberite boutique hotel koji ispunjava najviše standarde kad je riječ o kreativnoj međuigri starog i novog, čitanju tradicije u inovativnim ključevima i uvažavanju prirode. Boškinac je smješten u romantičnom otočkom okruženju, kao skrovita hedonistička oaza od kamena, među vinogradima, skrivenim puteljcima, starim stablima maslina, mirnim i opuštajućim krajolicima.