Michelin Guide Croatia – još jedno međunarodno priznanje za Boškinac

Michelin Croatia

Dijelimo s vama zadovoljstvo priznanjem koje nam je iskazano u izdanju MICHELIN Guidea za Hrvatsku za 2019. godinu. Uvršteni smo među 63 najbolja restorana u Hrvatskoj što još jednom dokazuje koliko nam je stalo do kvalitetne gastronomske ponude.

To je priznanje izvrsna motivacija da nastavimo raditi na ponudi i eksperimentirati s udjelom suvremenih elemenata u tradicionalnim načinima spravljanja hrane.

Braća Michelin započeli su razvijati vodič u Clermont-Ferrandu u Francuskoj potkraj 19. stoljeća, 1889. Cilj im je bio pomoći ljudima (prije svega motoristima) da za vrijeme putovanja više istražuju i lakše planiraju. U vodič su bile uvrštene karte i korisne informacije o restoranima, prenoćištima, benzinskim crpkama, upute za popravljanje manjih kvarova na motornim vozilima. Godine 1926. počeli su dodjeljivati zvjezdice za najbolje restorane. Od tada se Michelin Guide razvio u prestižnu i jednu od najprodavanijih publikacija za rangiranje restorana po kvaliteti.

Vodeći računa o gastronomskoj tradiciji, spajajući je sa suvremenim načinom života i modernim standardima pripreme hrane, obogaćujući je strpljivo kultiviranim autohtonim sortama grožđa i proizvodeći visoko kvalitetna vina, nastavljamo inzistirati na izvrsnosti.

Sezonski jelovnici za proljeće, ljeto i jesen nude obilje raznolikih, ukusnih i svježih sezonskih otočkih sastojaka. To su biljni začini, paška janjetina, riba, sir, školjke, hobotnica, šparoge i brojni drugi ukusni i primamljivi sastojci. Svake godine unosimo određene novine u ponudu jela i u način pripreme. Istovremeno, najviši kulinarski standardi dijele prvo mjesto s dragim gostima na ljestvici naših prioriteta.